- Klimaskifte i it-politikken

- Klimaskifte i it-politikken

Per Morten Hoff jubler for den kommende regjeringens politiske plattform.

- Vi et konkret mål om høykapasitets bredbånd på minst 100 Mbit/s i dette landet. Det er første gang dette skjer. Det er meget positivt også at det statlige ansvaret vektlegges og at nasjonale graveforskrifter er nevnt i et så sentralt dokument, sier Per Morten Hoff som er glad for at IKT på en rekke områder gjennomsyrer den politiske plattformen.

- Jeg ser også fram til den kritiske gjennomgangen av nødnettet som de varsler, sier Hoff som er glad for at IKT Norges mange innspill til regjeringspartnerne i betydelig grad er blitt hørt.

Ett stort savn

- Det jeg savner i et dokument som drar fram IKT på en rekke områder i samfunnet er en klar fokus på IKT-næringen som sådan. Uten en sterk IKT-næring kan ikke mange av de målsettinger den nye regjeringen setter gjennomføres, sier Hoff .

- Andre mangler?

- Ja, for eksempel sies ingenting om datalagringsdirektivet. Antar de har satt på vent både i påvente av uroen i EU rundt dette og på grunn av stor tverrpolitisk uenighet om spørsmålet, sier Hoff i en umiddelbar kommentar til plattformen.

LES OGSÅ:

Her er Siv og Ernas it-politikk

De har også publisert en kommentar fra Per Morten Hoff på IKT-Norges websider .