Kongsvinger best i Norge på nett

Kongsvinger best i Norge på nett

Stortinget og Etikkom.no vant også priser. Sjekk din kommune!

I snitt skårer Porsgrunn kommune imponerende 95 prosent i nettsidekvalitet, men kan likevel ikke smykke seg med tittelen «Årets kommunale nettsted.» Til tross for at nettsiden har 93 prosent av full pott innen tilgjengelighet, 97 prosent innen brukertilpasning og 94 prosent nyttig innhold, er det Kongsvinger kommune som stikker av med prisen.

Det er nemlig ikke bare tallenes tale som teller, det gjøres også en skjønnsmessig vurdering av mer subjektive kriterier. Ut fra disse kriteriene, stikker Kongsvinger offisielt av med prisen for årets kommunale nettsted 2010, til tross for at de havner nede på 27. plass med en gjennsomsnittskår på 86 prosent.

Alt i alt er det 13 offentlige nettsider som skårer 90 i snitt eller mer, og med unntak av Høgskolen i Bergen og Landbruks- og matdepartementet, er alle de øvrige kommuner.

Gode blir bedre

Totalt er det 70 statlige nettsider som har fått over 80 prosent og dermed kan smykke seg med seks av seks mulige stjerner. Det er 55 prosent flere enn i fjorårets kåring, da Sørum og Tromsø kom på delt førsteplass med 92 snittprosent og Porsgrunn og Steinkjer endte på delt andreplass. Difi trakk da frem Tromsø som vinneren av årets kommunale pris.

Årets statlige nettsted er Stortinget, og tilgjengelighetsprisen tildeles Forskningsetiske komitéer.

I fjor var det Regjeringen som fikk prisen for beste statlige nettsted, mens Sørum kommune fikk tilgjengelighetsprisen.

- Resultatene fra årets vurdering viser at de gode blir bedre og at de svake ikke henger med i utviklingen, sier direktør i Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi), Hans Christian Holte.

Det er Difi som gjennomfører kåringen. Selv har de 80 i snitt, mens deres moderdepartement, Fornyingsdepartementet, også skårer 80.

Ti med én stjerne

På jumboplassen ligger Forliksrådet og Leka kommune med 22 prosent og én stjerne. Ytterligere åtte nettsider presterer ikke over 30 prosent, og sitter dermed også igjen med kun én stjerne. Litt av utfordringen til Leka kommune ser ut til å være kategorien nyttig innhold, der skåren er ultralave tre prosent.

Tildelingen er en del av Difis arbeid for å gjøre kvalitet og brukertilpasning bedre på offentlige nettsider. En fagjury står bak kåringen, som er basert på Difis kriterier for kvalitet på offentlige nettsteder, men fagjuryen ser også på sider som ikke så lett lar seg måle.

- Med kåringen ønsker Difi å løfte frem de gode eksemplene på offentlige nettsider og med dette vise vei for andre offentlige nettsider, sier Holte i en pressemelding.

Sjekk din kommune, ditt favorittdirektorat, din utdanningsinstitusjon eller ditt yndlingsdepartement her.

Offentlig Sektor