Lae Solberg forlater Microsoft

Lae Solberg forlater Microsoft

Microsoft Norges Eirik Lae Solberg blir fulltidspolitiker i Oslo.

Eirik Lae Solberg kaster seg nå inn i politikken for fulle mugger. 2. november slutter han i Microsoft Norge for å bli Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo.

Årsaken er til jobbtilbudet er byrådsrokeringer som følge av Erling Laes avgang. Avtroppende gruppeleder Bård Folke Fredriksen blir byråd for byutvikling, og Solberg tar plassen som ny gruppeleder.

Plutselig tilbud

De siste to årene har han sittet i helse- og sosialkomiteen i bystyret som fritidspolitiker mens han har jobbet i Microsoft.

- Dette skjedde uventet, og blir sikkert en stor overgang. Men selv om det blir politikk på et bredere fagfelt en jeg har vært engasjert i til nå, er jeg ikke helt ukjent med lokalpolitikk, sier Solberg.

Før Solberg begynte i Microsoft i 2006 satt han som statssekretær i moderniseringsdepartementet under Morten Meyer.

Han innrømmer at det blir vemodig å pakke sakene hos it-giganten.

- Jeg har trivdes veldig godt i Microsoft og i it-bransjen generelt. Det er et spennende selskap og en spennende bransje, og jeg kommer helt sikkert til å savne Microsoft. Det er både hyggelige kolleger og spennende utfordringer.

Men tilbudet om politikk var for vrient for Solberg å si nei til.

- Jeg er veldig politisk interessert og samfunnsengasjert., og det dukket opp en mulighet jeg ikke kunne si nei til.

Utelukker ikke comeback

Solberg utelukker imidlertid ikke comeback i fremtiden.

- Jeg vil ikke spå fremtiden, og nå er jeg mest opptatt av å gjøre en god jobb i Oslo bystyre. Men jeg har trivdes godt i it-bransjen, så om jeg en dag forlater politikken, vil jeg sikkert se meg om etter mulige jobber der.

Nå starter rekrutteringsprosessen for å finne Solbergs etterfølger. I mellomtiden skal Geir Harald Aase, som har bakgrunn fra både Fast og Microsoft, fylle rollen som kommunikasjonsdirektør.

Microsoft har dette året hatt store endringer i ledelsen. Knut Morten Aasrud har rykket videre i Microsoft-systemet, og Hege Skryseth skal ta over som administrerende direktør.

Offentlig Sektor