Lae Solberg går av som it-statssekretær

Lae Solberg går av som "it-statssekretær"

Akkurat i det Næringsdepartementets etterlengtede "It-seksjon" er klar for drift, forsvinner den tiltenkte spydspissen ut av rikspolitikken.

Tidligere Microsoft-informasjonssjef Eirik Lae Solberg får "avskjed i nåde" fra stillingen som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet og går i stedet inn som ny finansbyråd i Oslo.

Det går fram av en kortfattet pressmelding på regjeringen.no i dag.

Meldingen kommer kort tid etter at Computerworld presenterte nettopp Lae Solbergs personlige ambisjoner for Næringsdepartementets nyopprettede "seksjon for ikt, forenkling og tjensteyting", som barnet heter.

Bakgrunn: Han sitter på pengesekken

Stol-leken

Jobbskiftet inngår i en personellrokering av Høyre-profiler, utløst av at tidligere finansbyråd Torger Ødegaard i forrige uke fikk jobben som administrerende direktør ved Lovisenberg sykehus.

Det har ikke lyktes Computerworld å få kontakt med Eirik Lae Solberg.

Til Aftenposten uttaler han imidlertid at han "ikke kunne si nei til tibudet", som skal ha kommet få dager tilbake.

Til å erstatte Lae Solberg har Næringssminister Monica Mæland fått inn den tidligere NHO-toppen Lars Jacob Hiim (H).

– Påvirker ikke it-seksjonen

Næringsdepartementet forsikrer at arbeidet med den nye "it-seksjonen" fortsetter med uforminsket styrke.

– Skiftet av statssekretær vil ikke påvirke arbeidet i, og med, seksjon for IKT, forenkling og tjenesteyting, skriver kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Simenstad i NFD i en e-post.

For Abelia, som var blant flere organisasjoner som uttrykte forventninger til den nye it-seksjonen i Næringsdepartementet, kom Eirik Lae Solbergs avgang like overraskende som for alle andre.

– Det var en overraskende melding, men også positivt i den forstand at Lars Hiim er person vi kjenner meget godt fra NHO-systemet. For oss er det naturlig om han går inn i Lae Solbergs rolle og overtar også oppgavene knyttet til den nye seksjonen. Med sin bakgrunn vil Hiim kunne gå raskt inn i de spørsmålene som seksjonen vil adressere, eksempelvis offentlige anskaffelser, sier kommunikasjonsdirektør i Abelia, Hilde Widerøe Wibe.

Les om:

Offentlig Sektor