Lille Sherpa med blant de store

Lille Sherpa med blant de store

Sammen med store og tunge aktører har Sherpa Consulting fått innpass hos Statens pensjonskasse.

Sherpa Consulting, med bare 18 ansatte, har fått rammeavtale med Statens pensjonskasse innen datavarehus og business intelligence.

Selskapet skal bidra med spisskompetanse innen disse to områdene, og ble valgt sammen med de tunge aktørene Accenture, Cap Gemini og Affecto.

Avtalen har en varighet på to år med opsjon på ytteligere to år.

- Det er vår første rammeavtale i offentlig sektor. Vi har vært underleverandør i mange år, og ser nå at vi er store nok til å ta egne avtaler innenfor vårt fagområde, sier Martin Herheim, rådgiver og partner i Sherpa Consulting.

Han legger til at selskapet har opplevd god vekst de siste to årene, og har gått fra 9 ansatte i januar 2010 til 17 ansatte nå i desember 2011.

- Fra å være en beskjeden aktør få har hørt om, konkurrerer vi nå med de mer etablerte aktørene, sier daglig leder Sigbjørn Høgne.

Sherpamodellen

Det lille selskapet styres etter de de kaller "sherpamodellen", der alle ansatte er med på å bestemme strategi, retning og budsjett.

- Alle er med eller får muligheten til å være med å eie, og vi har årsmøte hvert år. Det er veldig mye arbeid i forkant, og vi diskuterer budsjett og strategi. Alle kan komme med meninger og innspill, sier Herheim.

Han mener også at den inkluderende sherpamodellen gjør selskapet attraktivt for erfarne konsulenter, i tillegg til fagmiljøet i det lille selskapet.

Det sosiale aspektet er også veldig viktig for Sherpa Consulting, og selskapet spiller på det å være en sherpa.

- Målet er å få firmaet til Mount Everest. Til nå har vi nøyd oss med Lyngsalpene, Svalbard og Island, men skal man opp på den høyeste toppen må man trene på de mindre toppene først, avslutter Herheim.

Sherpa Consulting omsatte for 17,6 millioner kroner i 2010, og ser frem til en omsetning på rundt 25 millioner kroner i år.

Offentlig Sektor