Mannen med mest it-makt

Mannen med mest it-makt

Barack Obama har utnevnt personen som blir sjef for FCC, og dermed verdens mektigste it-hode.

Under valgkampen utga Barack Obama en haug med konkrete tanker om hvordan it skal brukes og stimuleres under hans periode som president for Amerikas forente stater.

Obamas topprådgiver, mannen bak disse konkrete tankene, har nå blitt satt i spissen for å nå målene, skriver Comon.dk .

FCC-sjef

Julius Genachowskis er nemlig utnevnt som sjef for Federal Communications Comissions (FCC), USAs svar på post- og teletilsynet.

Et av hovedpunktene til Obama er at alle amerikanske barn skal ha tilgang til bredbånd. USA ligger for tiden uforholdsmessig langt ned på listen over nettnasjoner.

Samtidig vil presidenten sørge for nettnøytralitet, som innebærer at internettleverandører ikke kan regulere hastigheten for forskjellige grupper eller virksomheter.

Jubler

Utnevnelsen sørger for jubelrus fra organisasjoner som jobber for at politiekere skal få bedre forståelse for nettets åpne natur.

- Med Julius Genachowski i spissen kan FCC i større grad arbeide i folkets interesse, sier Josh Silver fra Freepress, før han utdyper:

- FCC står overfor enorme utfordringer - den digitale avgrund mellom befolkningsgrupper, trusselen mot det åpne internett, sterke medierettighetshavere, en nyhetsindistri i fritt fall og foreldede virksomheter som kjemper for å opprettholde status quo.

Genachowski og Obama ble kjent på Haravard-universitetet.