Mener Sanner blir it-minister

Mener Sanner blir it-minister

IKT-Norge jubler for sammenslåing av Kommunal- og Fornyingsdepartementene.

Ifølge Aftenposten heter den nye it-ministeren Jan Tore Sanner.

Høyres Jan Tore Sanner skal ifølge kilder Aftenposten har snakket med, lede det nye Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Hele porteføljen til Fornyingsdepartementet legges inn i det som blir kalt et superdepartement.

I morgen presenterer den påtroppende statsminister Erna Solberg sin regjering på slottet. Og mye tyder da på at den nye kommunalministeren også får overført følgende nye områder: Statens arbeidsgiveransvar, IKT, fornying, bygg, sikkerhet og sikkerhetstjenester skal inn i det nye departementet, ifølge avisen.

– Det er et spennende rykte, har Sanner sagt overfor NRK og bekrefter dermed ryktene langt på vei.

Blir Sanner it-minister tar han over etter Rigmor Aasrud som Computerworld intervjuet i forrige uke.

LES OGSÅ:

- Mange ser ikke hva vi har fått til

- Spennende

Om det stemmer at it blir lagt inn under kommunaldepartementet er Ikt-Norge meget glade.

"Det største problemet i det norske digitaliseringsarbeidet har vært manglende kobling mellom stat og kommune", skriver bransjeorganisasjonen i en pressemelding.

- Om ryktene stemmer har Erna Solberg tatt et meget viktig grep for modernisering av offentlig sektor, sier Heidi Austlid, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge.

Hun sier videre i meldingen at det å legge digitalisering til et departement med tverrgående myndighet og økonomisk makt er veldig smart. Dette for å sikre koordinering, gjennomføring og effektivisering på statlig og lokalt nivå.

- Innbyggerne kan nå oppleve en effektiv og tilgjengelig offentlig sektor, sier Austlid.

Les om:

Offentlig Sektor