Microsoft-kunder møtes i Bergen

Microsoft-kunder møtes i Bergen

Løsningsforum for offentlig forvaltning til Norge for første gang.

19.- 20. mai blir Bergen møtested for de mest oppfinnsomme innenfor offentlig sektor.

- Målet er å bringe de mest innovative kommunene sammen, slik at de kan lære og bli inspirert av hverandre, sier Dagfinn Kolstad, direktør offentlig sektor i Microsoft.

Det er første gang Norge er vertsland for det årlige løsningsforumet for offentlig forvaltning (Local and Regional Government Solutions Forum), og det er ikke tilfeldig at konferansen er lagt til Bergen. Da fjorårets løsningsforum gikk av stabelen i Bilbao vant Bergen Kommune en pris for å ha tatt i bruk nyskapende it-løsninger som sparer miljøet.

Byen med det papirløse byrådet var tidligere en foregangskommune for fri programvare, men har nå gått over til Microsoft-løsninger.

- Jeg er stolt over at Bergen kommune kan være en foregangskommune når det gjelder it-løsninger. Vi er beæret over at Microsoft har valgt Bergen som konferanseby og er sikker på at de vakre omgivelsene vil gi deltakerne ekstra inspirasjon, sier ordfører Gunnar Bakke.

Den årlige konferansen samler it-strateger og politisk ledelse fra hele verden. Formålet er å dele tankene bak de beste og smarteste it-løsningene over landegrensene – og å premiere de som har klart å oppnå de beste fordelene ved hjelp av it.

- Vi har lenge arbeidet med kunder innenfor lokal forvaltning. Stadig flere av dem løfter nå frem it som strategisk viktig. For oss i Microsoft dreier det seg om å vise mulighetene som ligger i teknologien og å få frem spennende løsninger. For eksempel er det papirløse byrådet og bystyret i Bergen basert på vår teknologi, sier Microsofts Dagfinn Kolstad.

Tema for neste års konferanse er ”bærekraftige tjenester for borgerne i en ny økonomi”.

- I fjor var det 350 deltakere på konferansen i Bilbao, men med det store fokuset på it i Norge, et godt program og en vakker vertsby, så sikter vi på å komme opp i 500 deltakere, sier Kolstad.

Offentlig Sektor