Microsoft lovet motytelser for ja-stemmer

Microsoft lovet motytelser for ja-stemmer

Microsoft lovet svenske partnere ekstra ressurser for å stemme ja til OOXML. Mange meldte seg inn i den svenske standardiseringsorganisasjonen rett før Sverige skulle stemme.

I går ble det klart at Sverige stemmer ja til at ISO skal godkjenne Microsofts dokumentformat Office Open XML (OOXML).

Det viser seg at flere Microsoft-partnere er blitt tilbudt " markedsbidrag" for å melde seg innen i SIS (svenska standardinstitutet) og stemme ja. Det framgår av intern e-post som Computerworlds svenske søsteravis Computer Sweden har fått innsyn i.

- Det var dårligt formulert og skulle aldri ha gått ut, sier forretningsdirektør Klas Hammar i Microsoft Sverige.

Sveriges ja skyldtes i stor grad at mange selskaper meldte seg inn i SIS i aller siste liten og dermed bidro til å vippe flertallet til et ja.

LES OGSÅ: Svensk ja til OOXML

Forventet bidrag

I en epost som ifølge Microsoft gikk ut til et "lite antall" partnerbedrifter skriver selskapet blant annet at partnerne "forventes" å melde seg inn i SIS og "delta på møtet 27.8. for å stemme ja til Open XML".

I Sverige ble beslutningen om OOXML tatt ved avstemning, mens Standard Norge vil avgjøre hva Norge skal stemme på bakgrunn av en høringsrunde og fellesmøter.

Partnerne eposten i Sverige er rettet til, bes også om å delta på et møte etter avstemningen for å "vise god deltakerånd".

LES OGSÅ: Thriller-innspurt om Microsoft-standard

Partnere som ikke føler seg faglig kompetente, tilbys også ferdige argumenter for at SIS bør akseptere SIS.

"[Partnerbedriftene] trenger ikke å diskutere det tekniske innholdet i specen, men bør være beredt på å argumentere for hvorfor de sier ja - disse kommer dere til å få av Microsoft" skriver selskapet.

- Ekstra støtte

Innmeldingsavgiften på 15 000 kroner må bedriftene betale selv, men de loves "markedsbidrag" og "ekstra støtte i form av Microsoftressurser " mot å melde seg inn og stemme ja.

LES OGSÅ: Disse feller Norges dom over Microsoft

Klas Hammar i Microsoft beklager "de dårlige formuleringene". Han hevder at Microsoft kontaktet partnere som har fått eposten og tilbakekalt informasjonen.

– Det var dårligt formulert og skulle ikke ha gått ut. Vi kjøper ingen ja-stemmer. Det ville vært tullete å tro at vi kan gjøre det, sier Hammar, som likevel vedgår at partnere har blitt oppmuntret til å stemme.

Les hele saken her.

Les om:

Offentlig Sektor