To millioner bruker MinID

To millioner bruker MinID

Selvangivelsen førte til 200.000 nye brukere i mars.

Som en elektronisk nøkkel åpner MinID døren til selvangivelsen, gir deg mulighet til å søke videregående opplæring, bytte fastlege, sjekke studielånet i Lånekassen, og utføre flere ærend hos NAV og kommunene.

Bare i mars fant over 200 000 nye brukere veien til den elektroniske legitimasjonen MinID, og 8. april passerte det totale antall brukere to millioner.

- Med to millioner brukere er MinID nå blitt en av de største innloggingsløsningene i Norge, sier direktør i Difi, Hans Christian Holte, i en pressemelding.

Engangskoder på sms

Dersom du har registrert ditt mobilnummer på MinID, kan du motta engangskoder på sms og vinke farvel til pin-kodekortet du har fått tidligere.

Med MinID kan du bruke den samme, enkle elektroniske innloggingen hver gang du skal benytte deg av internett-tjenestene til Skatteetaten, Lånekassen, Nav, kommunene og en rekke andre offentlige aktører.

Ny id-port

MinID er den første elektroniske legitimasjonen i ID-porten, den nye felles plattformen for eID i offentlig sektor. På sikt skal det åpnes for flere elektroniske id-er i denne porten og flere avanserte selvbetjente tjenester som krever et høyere sikkerhetsnivå for personvern.

- Brukerne kan føle seg trygge på MinID. Dette er en løsning der hensynet til personvern står i høysetet, sier Holte.

Offentlig Sektor