Myndig minne fra Sandisk

Myndig minne fra Sandisk

Minne og dingseprodusenten Sandisk lanserer en serie minnepinner beregnet for bruk i det offentlige.

De nye minnepinnene, som er basert på Cruzer Enterprise fra samme selskap, er sertifisert av The National Institute of Standards and Technology i USA. En slik sertifisering innebærer blant annet at minnepinnene vil være godkjent for bruk i det offentlige, samt innen bedrifter og organisasjoner med ekstra høye sikkerhetskrav.

Ifølge Sandisk vil pinnene, som har fått tilnavnet FIPS Edition, ha et par ekstra lag beskyttelse for å holde innholdet unna uvedkommende. Blant annet er det kommet til en funksjon som automatisk kjører en test av programvaren hver gang pinnen aktiveres. Denne testen undersøker om alt av krypteringer og sikkerhetsfunksjoner er intakt og urørt.

- Flashminne er et enkelt og kostnadseffektivt verktøy som gir it-sjefer muligheten til å øke produktiviteten og mobiliteten blant de ansatte, men det krever at enhetene er sikre nok, sier Don Peri, produktsjef for Sandisks Cruzer Enterprise-produkter.

I tillegg til de nye funksjonene for sikkerhetssjekk er FIPS Edition-pinnene også utstyrt med obligatorisk passordbeskyttelse og maskinvarebasert 256-biters kryptering. Den har også krypteringsnøkler som kun blir liggende i selve enheten, noe som skal hindre at data kan forsvinne eller tappes, selv om maskinen den er koblet til angripes.

Spesifikasjonsmessig ligger FIPS Edition omtrent på samme nivå som de fleste minnepinner på markedet, med lesehastighet på 24 megabyte per sekund, og skrivehastighet på 20 megabyte per sekund.

Cruzer Enterprise FIPS Edition vil i utgangspunktet komme i fire varianter, med en, to, fire og åtte gigabyte lagringsplass. Prisene ser ut til å lande på henholdsvis rundt 500, 800, 1200 og 2000 kroner.

Les mer hos Sandisk.

Offentlig Sektor