- Myndighetene blåser i nettkrim

- Myndighetene blåser i nettkrim

Offentlige myndigheter tar ikke nettkriminalitet alvorlig, slår en åpenhjertig McAfee-rapport fast.

Sikkerhetsselskapet McAfee har levert sin Virtual Criminology Report, som går til kraftig angrep på myndigheter rundt om i verden. Konklusjonen er at mange land er neddynget av spørsmål rundt finanskrise og terrorisme, mens spørsmål rundt datakriminalitet blir glemt, skriver amerikanske Techworld.

Rapporten tar opp at politiet ikke får bevilgninger til å drive effektiv etterforskning og oppfølging av denne typen saker.

McAfee mener at det fører til at nettkriminalitet må bli taklet på et tidspunkt der verden er i økonomisk krise, og omfanget øker som følge av manglende investeringer i mottiltak hos både offentlige og private.

LES OGSÅ: Forbereder traktat mot datakriminalitet

- Akilleshælen i teknologibransjen er den samme sårbarheten som har tvunget finansbransjen i kne - en god porsjon arroganse, sier Mary Kirwan, advokat og tidligere kanadisk påtalemyndighet innen datakrim, til Techworld.

- Fra våren neste år kommer Police Central e-crime Unit i England, men det har tatt lang tid og den mangler fremdeles mye penger. Folk vil fremdeles være forvirret om hvor de kan anmelde datakrim, sier professor Peter Sommer ved London School of Economics i McAfees rapport.

LES OGSÅ: Datakrim større enn dop

Les om: