Nesten ingen velger Minside

Nesten ingen velger Minside

Hele 30 prosent færre besøkende til minside.no og norge.no enn i fjor.

Staten bruker 34 millioner kroner i året på å drive minside.no og norge.no. Men ifølge myndighetenes egne tall er bare 8000 nordmenn innom sidene daglig. Konstituert direktør for nettsatsingene, Marit Mellingen, mener at for få kjenner tilbudet.

- Det er klart at manglende oppmerksomhet og markedsføring er den viktigste årsaken til at brukerne ikke finner norge.no, sier Mellingen til nrk.no.

Direktøren etterlyser nå markedsføringskroner fra Fornyingsminister Heide Grande Røys for å gjøre portalen bedre kjent.

- Kommentarene går på at dette er gjemt perle som få vet om. Vi vet at de som finner frem til oss, velger å bruker oss igjen, sier Mellingen videre til Nrk.no.

Ifølge Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) har det vært en nedgang i antall brukere på 29 prosent fra første halvår 2006 til første halvår i år.

- En av forklaringene på at 2006-tallet er høyere, er at det inkluderer besøk av søkemotorer. Det kan derfor være kunstig høyt, sier politisk rådgiver Jørund Leknes i FAD til Computerworld.

- Vi er ikke så opptatt av om tallet 8000 er høyt eller lavt, men mer opptatt av om folk får den informasjonen de skal. I tillegg har vi nå bevilget ytterligere 1,5 mill til markedsføring av minside.no, sier Leknes.

LES OGSÅ: Minside vinner Europa-pris

(Tallet for unike brukere på 8000 er oppdatert fra feil tall, 800, i tidligere publisert artikkel. Red.anm.)

Offentlig Sektor