Nok en britisk sikkerhetstabbe

Nok en britisk sikkerhetstabbe

Mistet usb-brikke med påloggingsinfo til offentlig skatteweb.

Igjen inntreffer en alvorlig, offentlig sikkerhetsblunder i Storbritannia. En usb-minnebrikke med en rekke passord til en av landets mest sentrale nettjenester, Government Gateway, ble funnet utenfor en pub, skriver Mail Online, nettutgaven til den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Government Gateway tilsvarer enkelte av de tjenestene man finner på norske Altinn, blant annet innlevering av selvangivelse. I alt 12 millioner personer er registrerte brukere av tjenesten, som ble stengt i helgen.

Personlig og økonomisk informasjon er noe av informasjonen som finnes i systemet, i tillegg til blant annet kredittkortnumre.

Minnebrikken ble funnet for to uker siden, men det var først i forrige uke at det britiske Arbeidsdepartementet ble klar over fadesen, da usb-brikken ble overlevert til Daily Mail.

LES OGSÅ: Ny britisk lekkasje-skandale

Arbeidsdepartementet fastholder at sikkerheten ikke er blitt brutt, men sikkerhetsekspert Jacques Erasmus fortalte avisen på søndag at det var mulig å hacke seg inn i systemet ved hjelp av informasjonen på brikken.

- Ikke bare kan en svindler stjele personlige data ved å bruke verktøyene på minnebrikken, men bredden i informasjonen i kildekoden gjør at en hacker vil kunne få tilgang til Government Gatways betalingssystemer og til og med gjøre skatteinnbetalinger til egne bankkonti, sier Erasmus.

LES OGSÅ: Info-lekkasje rammer 25 millioner briter

Myndighetene har startet etterforskning av saken, men det er på det rene at det er en it-ansatt i Atos Origin, firmaet som drifter løsningen, som har mistet brikken.

Selskapet er det samme som er valgt til å drifte it-systemene under OL i London i 2012.

- La oss håpe det ikke er flere av disse der ute. Dette er muligens det mest alvorlige tapet av data vi har sett her til lands, sier Erasmus til Mail Online.

LES OGSÅ: Fødselsnummeret ditt er på avveie

Les om:

Offentlig Sektor