Nok en tele-gullkalv for fall

Nok en tele-gullkalv for fall

EU-kommisjonær Viviane Reding tar tak i nok i en av teleselskapenes gullkalver. Denne gangen er det termineringsprisene.

EU-kommisjonen fortsetter sitt korstog mot den europeiske teleindustrien og går til kamp mot de sterkt varierende avgiftene som teleselskapene krever fra hverandre, også kalt termineringsavgiftene, skriver Computerworld.dk

Kommisjonær Viviane Reding lufter nå tanken om å tvinge gjennom like avgifter for teleselskaper i hele Europa. Reding regner med å ha de innledende formuleringene på plass i begynnelsen av neste år.

EU-kommisjonen er bekymret over den store forskjellen på avgifter som de enkelte teleselskapene i EU krever for å forbinde oppkallinger via deres nettverk. Sakens kjerne er avgiftene som mobiloperatørene krever fra andre teleselskaper for oppkallinger til deres trådløse nettverk.

Financial Times har regnet ut at termineringsavgiftene utgjør 15 prosent av de britiske mobiloperatørenes samlede omsetning.

Kommisjonen har ennå ikke overveid hvor langt ned prisene skal falle, men Reading har luftet tanken på at de skal ned på samme nivå som de tilsvarende avgiftene på fastnettet.

Offentlig Sektor