Norcert får ny toppsjef fra Nato

Norcert får ny toppsjef fra Nato

Christophe Birkeland forlater Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Mandag sluttet Christophe Brikeland som leder i Norcert-avdelingen til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Han har i sin periode blant annet vært med på å bygge opp Norcert.

Norcert er avdelingen som blant annet overvåker samfunnskritisk infrastruktur i landet - «avdelingen varsler og bistår i håndtere alvorlige dataangrep mot Norge,» som NSM selv skriver.

Han har jobbet med datasikkerhet i over 14 år og vant i fjor Itakt-prisen.

- Han har gjennom mange år fremstått som en synlig og kunnskapsrik leder på et strategisk fagfelt. I tillegg har han demonstrert en særlig evne til å kommunisere trusler og beskyttelsestiltak langt utenfor ikt-menigheten, og han har skapt interesse for et vanskelig tilgjengelig tema i mediene og allmennheten, sa Itakt-styreleder Henrik Seip i den anledning.

Til Norman

Nå går han over til stilling i privat sektor, nærmere bestemt som utviklingssjef i antivirusselskapet Norman.

- Det mest påfallende er hvordan datasikkerhet og Internett har gått fra å være noe som interesserte noen få, til å bli et fagområde som alle interesserer seg for. I dag vet alle hva et datavirus er, og vet at det kan skje alvorlige hendelser over IKT-systemene, sier Birkeland selv i et videointervju på NSMs Sikkerhetsbloggen.

Fra Nato til Norge

Det er Eiliv Ofigsbø som skal fylle Birkelands sko. Han kommer fra en stilling i Nato-hovedkvarteret i Brussel, hvor han blant annet har jobbet med informasjonssikkerhet og policy rundt cert-funksjonene i NATO-landene.

Ofigsbø har tidligere vært avdelingsleder i NSM.Det er fortsatt Kjetil Nilsen som er direktør i NSM.

Offentlig Sektor