Norge er hackermål

Norge er hackermål

Risikoen for et cyberangrep mot Norge øker hver eneste dag.

Denne uken utvidet krigen mellom Russland og Georgia seg til nettet. Også i Norge er regjeringens websider sårbare. Nettstedet regjeringen.no, kommunikasjonskanalen til regjeringen, kan være mål for hackerangrep, mener Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Og regjeringen har ikke et alternativ til regjeringen.no.

- Det er et realistisk scenario at også Norge kan bli utsatt for større dataangrep på Internett, sier assisterende NSM-direktør Christophe Birkeland, til Aftenposten.

LES OGSÅ: Cyber-allianse for Georgia

I løpet av krigen i Kaukasus ble flere offisielle georgiske nettsteder gjort utilgjengelige etter en overbelastning av nettverket. Georgiske myndigheter beskylder Russland for å stå bak. Russiske diplomater nekter. Det samme vil kunne skje i Norge.

- Jeg er sikker på at det er vanskeligere, men jeg er også sikker på at det teknisk er mulig, sier Birkeland, og påpeker at norske nettsider er mer robuste enn i Georgia, blant annet på grunn av større båndbredde.

LES OGSÅ: Nettangrep mot Georgia

Til gjengjeld vil et cyberangrep mot Norge få langt større konsekvenser enn i Georgia. Norge er mer avhengig av datasystemer i hverdagen, og vil i større grad bli lammet.

Les hele saken på Aftenposten .

Offentlig Sektor