To nye avdelingsdirektører i Difi

NYE DIFI-DIREKTØRER: Grete Orderud, avdelingsdirektør for digital forvaltning og kommunikasjonsdirektør Onar Aanestad i Difi.

To nye avdelingsdirektører i Difi

Grete Orderud er nyansatt avdelingsdirektør for digital forvaltning, og Onar Aanestad er ny kommunikasjonsdirektør.

Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) har ansatt to nye direktører.

Grete Orderud er ansatt som ny avdelingsdirektør i avdeling for digital forvaltning i Difi. Hun kommer til direktoratet fra stillingen som avdelingsdirektør for seksjon for digital forretningsutvikling og porteføljestyring i Husbanken, en stilling hun har hatt siden 2010. I Husbanken hadde Orderud produkteierskap for de fleste av organisasjonens digitale løsninger.

Hun har også 15 års ledererfaring fra Telenor, med ansvar for prosess og it, SMB, beslutningsstøtte og prosess og utvikling. Hun begynte i Telenor i 1998, da som it-konsulent.

Orderud er utdannet cand.scient. fra Universitetet i Oslo og mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI.

Onar Aanestad er nyansatt kommunikasjonsdirektør i Difi. Han kommer til direktoratet fra rådgivningselskapet Styrkr, hvor han var partner og konsulent. Aanestad har også erfaring som kommunikasjonsdirektør i Statens pensjonskasse, og har vært medlem i styringsgruppen av it- og endringsprosjektet Perform. Har har også erfaring som selvstendig konsulent og som prosjektleder i Difi, og har holdt kurs i årsrapporter for statlige og kommunale virksomheter, som han også har vært med på å etablere.

Aanestad er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo, og har studert ledelse ved Handelshøyskolen BI.

Offentlig Sektor