Nye kommune-avtaler for EDB

Nye kommune-avtaler for EDB

Som de første i Norge har fire kommuner i Ryfylke inngått avtale om å ta i bruk EDBs nye løsninger for offentlig sektor.

EDB innledet før påske den største enhetlige satsingen på nye it-løsninger for norsk offentlig sektor noensinne og har siden lanseringen opplevd stor interesse fra norske kommuner og helseforetak. Sammen med EDB starter de fire kommunene Strand, Sauda, Suldal og Hjelmeland nå arbeidet med å ta i bruk de nye løsningene, opplyser EDB i en pressemelding.

- Jeg er glad for den tilliten Ryfylke-kommunene viser oss og ser frem til å starte samarbeidet med dem. Det blir en spennende tid fremover som åpner helt nye muligheter for de kommunene og helseforetakene som skal ta i bruk de nye løsningene, sier Jan Ivar Borgersen, konserndirektør for offentlig sektor i EDB.

LES OGSÅ: EDB ruster opp mot offentlig sektor

Ryfylke-kommunene bruker SAP allerede i dag og drifter løsningen selv på egen infrastruktur. Kommunene har besluttet å skifte fra sin eksisterende leverandør til EDB. Arbeidet med å flytte kommunene over på EDB Ressurs- og Virksomhetsstyring starter om kort tid. EDB har inngått avtaler om vedlikehold og brukerstøtte med de fire kommunene. I løpet av 2007 skal kommunene etter planen fullt og helt være etablert med den nye løsningen fra EDB.

- En kommune er en stor og kompleks virksomhet med mange forskjellige prosesser. Vi i Ryfylke har allerede benyttet SAP en stund og er glade for at EDB nå satser på SAP-baserte løsninger mot offentlig sektor, sier rådmannen i Suldal kommune, Nils Ingvar Korsvoll.

- Interessen har vært stor siden vi presenterte de nye løsningene før påske. I tillegg til de fire kommunene som allerede har inngått avtaler er vi i forhandlinger med andre kommuner og vi regner med at det blir inngått flere nye avtaler i tiden fremover, sier Jan Ivar Borgersen.

Offentlig Sektor