Obama påbyr offentlig IPv6

Obama påbyr offentlig IPv6

Det hvite hus' IPv6-direktiv har deadline i 2012, og bransjen jubler.

USAs føderale it-sjef, Vivek Kundra, har nå kommet med et direktiv der det kreves at alle statlige byråer oppraderer sine offentlig tilgengelige nettsider og tjenester til IPv6 innen 30. september 2012, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Verden er i ferd med å gå tom for adresser innen IPv4, det er derfor det nå begynner å haste for verdens leverandører av både nettjenester og nettilgang å oppgradere til den nye protokollversjonen, som tilbyr nærmest ubegrenset med adresser.

Kundra, som er president Barack Obamas høyre hånd på it-siden, pålegger byråene å bruke ren IPv6 og ikke hybridteknologier som oversetter mellom IPv4 og IPv6. I tillegg kreves det at byråenes interne klientapplikasjoner må støtte IPv6 innen 30. september 2014.

En forpliktelse

Hvert enkelt byrå må også opprette en egen IPv6-ansvarlig som skal styre IPv6-relaterte aktiviteter, og byråene må også kjøpe spesifikt nettverksutstyr til IPv6 som er godkjent av myndighetene i USA etter tester.

- Føderale myndigheter forplikter seg til operasjonell utrulling og bruk av IPv6, skriver Kundra i sitt direktiv, og peker på flere bruksområder som vil kreve flere adresser fra IPv6, slik som nettskyen, fortsatt bredbåndsutrulling og såkalt smart strømstyring.

It-sjefen peker på sikkerhetsfordeler og mener det må være ren IPv6 og ikke oversettelsesteknologier for å unngå for mye kompleksitet. Kundras notat ble sluppet under en IPv6-workshop arrangert av National Telecommunication Information and Administration i går.

Har vært taust

Dette er første gang Obamas folk har gitt IPv6 oppmerksomhet etter presidentvalget. Selv om enkelte byråer påpeker at Kundra ikke har spurt om IPv6 før forberedelsene til workshoppen forrige uke, er gleden stor over at Obamas administrasjon nå tar grep.

- Dette notatet er den største enkeltstående drivkraften for endring jeg har sett på en del år, sier Ram Mohan, direktør i Afilias, som styrer .info-domenet og flere andre.

- Det kommer til å få nettverksleverandører til å hoppe av gjerdet angående IPv6, fordi føderale myndigheter nå klart og tydelig sier de vil implementere det. Jeg tror det vil få leverandørene til å gjøre de finansielle investeringene som er nødvendig for å adoptere IPv6. Kundras notat kommer på en bra tid, ettersom det er budsjettsesong i USA.

Også John Curran er positivt overrasket. Han er administrerende direktør i ARIN, som styrer utdeling av IPv4 og IPv6-adresser til nettverksoperatører i Nord-Amerika.

- Det føderale IPv6-direktivet er veldig godt nytt for IPv6-utrulling i USA, sier han til Computerworlds nyhetstjeneste.

Operatørene får ekstrahjelp

Føderale myndigheter forplikter seg til mer utover IPv6-dokumentet fra Kundran. Tre tiltak skal hjelpe amerikanske nettverksoperatører migrere til IPv6.

  • En mal som forretningsstyrene til bedriftene kan bruke når de evaluerer risiko relatert til IPv6-utrulling.
  • En ensartet sjekkliste som kan la nettverksingeniørene måle hvorvidt it-produktene er fullt kompatible med IPv6-spesifikasjonene og eksisterende IPv4-infrastruktur.
  • Et instrumentbord med oversikt over IPv6-utrulling på nasjonalt plan.

Dette er det andre føderale direktivet om IPv6 for offentlig sektor i USA. Forrige gang var i 2005, under Bush-administrasjonen. Administrasjonen satt en deadline det alle føderale byråer måtte demonstrere IPv6-oppkoblinger i ryggraden til sitt nettverk. Dette fikk byråene til.

Offentlig Sektor