Oslos ryddesjef til Bærum

Oslos ryddesjef til Bærum

Marit Langfeldt Ege har ordnet opp i Oslos it-fiasko. Nå blir hun rådmann i Bærum, selv om alle flokene ikke er løst opp.

Oslo kommune har tapt flere hundre millioner kroner på en feilslått it-reform. Marit Langfeldt Ege ble sendt inn for å rydde opp. Det har hun gjort, og har nå takket ja til stillingen som rådmann i Bærum.

- Tilbudet kom flyende, og det kunne jeg rett og slett ikke si nei til. Som rådmann får jeg overordnet ansvar for alle offentlige tjenester i landets femte største kommune. Det er veldig spennende, og jeg får fortsette med det jeg liker – å gjøre politikerne gode, sier Ege.

LES OGSÅ: Skandaleprosjekt koster 269 millioner kroner

Selv om hun har kontrakt som konstituert direktør for Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) i Oslo kun til midten av september, er det fremdeles flere ting som gjenstår å gjøre i Oslo.

- Jeg ble ikke ferdig, men vi er godt i gang. Vi har god oversikt, og vi begynner nå å tenke planer videre. Vi har en god dialog med leverandørene, selv om vi er uenige om en del ting, sier Ege.

Det er nettopp enigheten med leverandørene som gjenstår. Hovedleverandørene i prosjektet er Ergogroup, EDB og Infocare. Det er uenighet om kostnader og hva som inngår i avtalene som de nå diskuterer.

Som hun fortalte i et portrettintervju i Computerworld før sommeren, gledet hun seg til å returnere til sin jobb i Bydel Gamle Oslo. Nå blir det altså ikke slik, og hun skifter arbeidsgiver etter å ha jobbet i Oslo kommune i nesten 30 år.

LES OGSÅ: Hun rydder i Oslos skandaler

- På den ene siden er det litt spesielt, med alle mine gode kolleger. Oslo kommune har vært en fantastisk arbeidsgiver. Samtidig blir det kjempespennende med ny jobb, sier Ege.

Bærum kommune er blant de kommunene i landet som har vært mest frempå med ikt, og Ege tror hun har bra ballast etter it-reformen i Oslo kommune.

- Det er veldig ok å ha mer it-kunnskap enn det jeg hadde for et halvt år siden.

LES OGSÅ: Oslo kommune i it-skandale

Offentlig Sektor