Papirløst byråd i Bergen

Papirløst byråd i Bergen

Byrådet i Bergen skal spare 515 000 ark i året ved å innføre en løsning for papirløs behandling.

Byrådet i Bergen vedtok 16. januar 2008 å sette i gang arbeid med å innføre papirløs behandling av politiske saker i Bergen kommune. På onsdag går startskuddet for denne løsningen, ifølge en pressemelding.

Et årlig forbruk på 515 000 ark vil dermed være historie. Bergen er den første kommunen i landet som tar i bruk denne løsningen for å kutte ned på papirforbruket.

LES OGSÅ: 3d-Bergen i Google Earth

Både miljøbesparelse og økt effektivitet er sentrale elementer i dette prosjektet. Beregninger viser ifølge pressemeldingen at det produseres 515 000 ark i året for byrådet. I direkte kostnader medfører dette en besparelse på 350 000 kroner. 515 000 A4-sider tilsvarer 2,6 tonn papir, som igjen representerer 70 trær og 200 000 liter vann. Totalt gir dette en reduksjon på 36 tonn C02-ekvivalenter – og det er kun for byrådets 20 brukere.

For å erstatte fysisk papir, tar kommunen i bruk programvare som er spesialdesignet for møter. Programmet som skal tas i bruk, er Microsofts Onenote-løsning, som gjenskaper notisblokken i elektronisk form.

LES OGSÅ: - It-reform kan gi B-kommuner

I forbindelse med initiativet vil byrådet i Bergen kommune for første gang åpne dørene for pressen. Byrådet vil behandle et antall saker som pressen får anledning til å overvære. Det blir riktig nok ikke anledning til å stille spørsmål under selve Byrådsmøtet.

Les om:

Offentlig Sektor