Projectplace passerer 700.000 brukere

Projectplace passerer 700.000 brukere

Administrerende direktør i Projectplace, Johan Zettersröm, tror tradisjonelle prosjektmetoder og verktøy vil forsvinne.

Svenske Projectplace, med sin sosiale tilnærming til prosjektarbeid, har nettopp passert 700.000 brukere, og vokser raskt. Nå jobber selskapet mot neste mål: 1 million brukere.

Les mer:

Prosjektstyring med "liker"-knapp

Tenker nytt

Johan Zetterström, administrerende direktør i Projectplace, mener tradisjonelle metoder og verktøy for it-prosjektarbeid taper mot nye måter å tenke prosjektarbeid på.

- Vi tror hele metodikken rundt prosjekter kommer til å forsvinne. Den er stor, komplisert og langsom. Alt går raskere med samarbeid og sosial tilnærming, sier Zetterström.

Han tror på en sosial samarbeidsform i stedet for at det sitter en prosjektleder på toppen som deler ut informasjon.

- Vi har en annen angrepsvinkel. Det ligger i tiden med sosial arbeidsflyt, sier Zetterström.

Satser internasjonalt

Ekspansjon mot det europeiske markedet har vært avgjørende for veksten. Selskapet satser på å ytterligere styrke posisjonen i Europa, men skal også vinne nye markeder globalt.

Han fortsetter med å si at det virkelige arbeidet først begynner nå, nemlig å møte konkurransen fra etablerte programvaregiganter som ønsker å delta i utformingen av den nye måten å jobbe med nettbaserte sosiale verktøy.

- Vi fortsetter veksten, og vi kommer med et nytt planleggingsverktøy til neste år, sier Zetterström.

Han legger til at Projectplace i disse dager er i ferd med å doble antall utviklere og designere ved selskapets kontorer i Stockholm og Bangalore i India for å møte behov og konkurranse.

Vokser også i Norge

Når det gjelder det norske markedet forteller Zetterström at den norske avdelingen nylig har doblet salgsteamet.

- I prosent vokser det internasjonale markedet mest, men i penger er det Norge som vokser raskest. Vi har en stor og spennende kundebase i Norge, avslutter Zetterström.

Offentlig Sektor