Putin krever Linux innen 2015

Putin krever Linux innen 2015

Krever utstrakt bruk av åpen kildekode i det offentlige innen fem år.

Russlands statsminister Vladmir Putin har bedt offentlige instanser i landet om å gå over til åpen kildekode innen 2015, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Overgangen skal begynne andre kvartal 2011 ved at landets kommunikasjonsdepartement undersøker hvilke programvarepakker som trengs.

I samme kvartal skal departementet også stå i spissen for å utvikle et forslag om brukerstøttesenter og mekanismer for å støtte åpne programvareutviklere, viser dokumenter vår nyhetstjeneste har lest.

Planen skal innebære å gå fra Microsoft til Linux. I neste års andre kvartal skal offentlige russiske instanser lage en oversikt over hva de har av uststyr, og pilotbyråer skal begynne å teste enkle åpen kildekodepakker i andre kvartal 2012. Åpen kildekode-statsningen innebærer også å bygge en nasjoanal portal for åpen kildekode-programvare.

Ifølge enkelte kan den politiske støtten for åpen kildekode bli avgjørende - tidligere forsøk på åpen kildekode-satsning i Russland har feilet grunnet mangel på politisk støtte, mener for eksempel Glyn Moody fra Open-bloggen.

Offentlig Sektor