Raser mot FADs designkonkurranse

Raser mot FADs designkonkurranse

Mener departementet bruker gratisarbeid fra blogg-designere.

Fornyings- og administrasjons- departementet (FAD) arrangerer webdesign-konkurranse. Den som lager smekrest bloggdesign stikker av med 30.000 kroner.

Men i følge Dagens Næringsliv har konkurransevilkårene satt sinne i kok hos Grafill og Kreativt Forum, to bransjeforeninger. Bransjen har nemlig i lang tid kjempet mot konkurranser der utøverne risikerer å ikke få betalt for kreative forslag de leverer inn.

- At profesjonelle mennesker utfører profesjonelt arbeid gratis, er vi sterkt i mot. Vi reagerer også på at departementet krever ubegrensede rettigheter til bruken når betalingen bare er 30.000, sier Martin Biehl i Grafill.

Han forteller at mange av deres 1.400 medlemmer er provoserte, og understreker at design er en fagdisiplin og ikke en hobby.

FAD kunne i går ikke kommentere saken overfor DN, men har til kritiske innlegg på egen blogg tidligere skrevet «Det er ikke meningen å lage en designkonkurranse for å gjøre dette unaturlig billig og undermine bransjen. Det er et lite oppdrag. Vi mener 30.000 kroner vil være god betaling for et oppgrad av denne størrelsen.»

Offentlig Sektor