Raskere javascript i Opera

Raskere javascript i Opera

I natt viste Opera frem sin blodferske javascript-motor som skal gruse konkurrentene.

Carakan er Operas siste våpen mot konkurrentene. Javascript-motoren ble for første gang vist frem på en messe i Denver i USA i natt.

- I noen tester (Sunspider, red.anm.) er den opptil 50 ganger raskere enn Operas nåværende javascript-motor, og vi regner med at den kommer til å fyke forbi alle konkurrentene når den blir videre utviklet, sier markedsdirektør i Opera, Tor Odland.

Tar over

I de siste månedene har et lite lag med utviklere jobbet med maskinen. Ifølge bloggen for kjerneutviklerne i Opera var den forrige motoren som ble sluppet, Futhark, den kjappeste i klassen da den ble lansert.

Men nå skal altså Futhark pensjoneres og Carakan ta over.

Du kan lese mer teknisk informasjon om Carakan på bloggen til Operas kjerneutviklere.

Setter USA-fokus

Opera har ikke hvilt på laurbærene i Seattle, og har fått pressedekning i Seattle Times. Til avisens nettutgave sier Opera at selskapet nå skal sette fokus på USA for å øke sin begredelige markedsandel på rundt én prosent. For å gjøre dette skal det blant annet iverksettes markedsføringskampanje på våren samt bedre integrere sin mobiltelefonnettleser

- Av forskjellige grunner er markedsandelen i USA ikke signifikant, og den er mindre enn hva vi ønsker at den skal være. Vi ser unektelig på måter å håndtere dette på. Hvis du ser rundt i andre verdensregioner har vi betydelig større markedsandel, sier Rod Hamlin, Operas direktør for salg og markedsføring for USA.

Han peker på at nettleseren dominerer blant annet i Russland, Kina og Indonesia.

Offentlig Sektor