Regjeringens fornyingsstrategi

Regjeringens fornyingsstrategi

Dagen før statsbudsjettet offentliggjøres, legger Regjeringen fram en strategi for fornying av offentlig sektor.

Arbeidet med fornyingsstrategien startet i fjor sommer da regjeringen inviterte til en dugnad der alle kunne komme med innspill til fornyingsarbeidet. I mars i år arrangerte regjeringen sin innbyggerkonferanse, der folk fra hele landet var samlet og kom med sine synspunkt på offentlig sektor. Fornyingsstrategien er blant annet laget med utgangspunkt i disse innspillene, heter det i en pressemelding fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD).

LES OGSÅ: Beklager feil besøkstall

- Fornyingsbehovet og dermed hvilket fokus vi må ha i arbeidet, vil endre seg hele tiden. Nye utfordringer vil dukke opp og svarene vi har i dag vil ikke være de riktige i morgen, skriver FAD-statsråd, Heidi Grande Røys, og lister opp sju fornyingsprinsipper.

1. Offentlig sektor skal gå foran

2. Mer deltagelse og medvirkning

3. Norge på nett – Elektroniske tjenester for alle

4. Enkelt og greit for innbyggerne

5. Bedre for de som trenger det mest

6. Legge til rette for verdiskaping

7. Kvalitet og effektivitet

Fornyingsarbeidet må også ses i sammenheng med klimautfordringene vi står foran, heter det fra FAD. Det nye direktoratet for forvaltning og IKT som er på plass fra nyttår, fremheves som sentralt for fornyingsarbeidet.

- Direktoratet vil gi oss økt gjennomføringskraft i fornyingsarbeidet, og med det styrke det offentliges evne til kontinuerlig fornying, avslutter Heidi Grande Røys.

Les hele fornyingsstrategien her.

Offentlig Sektor