Skal få mer dataspill inn i skolen

Skal få mer dataspill inn i skolen

Mange lærere synes det er vanskelig, men nå får de hjelp.

I dag lanserer Medietilsynet og Spillforeningen sin felles nettside Dataspilliskolen.no, som skal hjelpe lærere å ta i bruk dataspill i undervisningen.

Nettstedet er basert på boken "Games in Schools: Teachers' Handbook", og skal vise lærerne hvordan dataspill kan benyttes som en pedagogisk ressurs i skolen.

- Mange lærere synes det er vanskelig å se på dataspill som et pedagogisk verktøy, forteller Rita A. Brudalen-Adriansen, som er rådgiver i Medietilsynet og vil fungere som webredaktør for nettsiden.

- Siden er et svar på et behov om å tilrettelegge for å bruke dataspill i skolehverdagen. Det snakkes mye om å utvikle den femte ferdigheten fra kunnskapsløftet, bruken av digitale medier, i skolen. Her vil vi få dette til å omfatte dataspill, sier Brudalen-Andriansen til Computerworld.

Dynamisk nettsted

Nettstedet skal altså, ved hjelp av eksempler, vise landets lærere at dataspill kan være et positivt element som kan være til hjelp i undervisningen. Brudalen-Andriansen lover også at siden vil bli et dynamisk nettsted i kontinuerlig utvikling.

- Vi er fryktelig spente på tilbakemeldingene fra lærerne. Siden skal ikke bare slenges ut, den skal jobbes med hele tiden. Da er vi også avhengige av tilbakemeldinger fra brukerne, forteller hun.

Fantastisk tiltak

Brudalen-Andriansen forventer generelt gode mottakelser av nettstedet, og tror de fleste lærere vil føle at siden kan være til nytte.

- Sannsynligvis vil nok mange mene at dette er et fantastisk tiltak. Men vi regner også med at mange vil føle kunnskapsnivået på siden ligger for langt over eller under deres eget nivå. Derfor vil tilbakemeldinger være ekstra viktige, mener hun.

Offentlig Sektor