Snart kan du få ditt eget .no-domene

Snart kan du få ditt eget .no-domene

Norid åpner for at privatpersoner kan registrere .no-domener.

Nå åpner diskusjonen om hvordan privatpersoner skal få registrere norske domenenavn. Alle kan si sin mening om de nye reglene i en åpen høring, som pågår fram til 17. mai, skriver Norid i en pressemelding.

Det viktigste spørsmålet er om private fortsatt skal registrere domenenavn i kategorien priv.no eller om det skal åpnes for private registreringer direkte under .no. Det må også avklares om private må dokumentere rettigheter til navnet de søker om, om det skal være et tak på hvor mange domenenavn hver enkelt kan ha, og hvordan overgangen til nye regler skal skje.

I dag kan bare bestemte organisasjoner registrert i Brønnøysundregistrene registrere et .no-domene.

Viktig for alle

Denne endringen er viktig for alle internettbrukere, og særlig for de som ønsker seg et eget domenenavn. Et eget domene gir mange muligheter, blant annet for en egen epostadresse hele livet uavhengig av arbeidsgiver og nettleverandør.

- Vi håper mange vil si sin mening om reglene for denne endringen i tildeling av norske domenenavn, sier Hilde M. Thunem, daglig leder i Uninett Norid AS.

Høringsnotatet og informasjon om hvordan høringssvar skal sendes inn finnes her . Fristen for å sende inn høringssvar er 17. mai 2010.

Offentlig Sektor