Det spøker for USA 2.0

Det spøker for USA 2.0

To menn er arrestert for bestikkelser, og den nye føderale it-sjefen Vivek Kundra er involvert.

Vivek Kundra ble nylig utnevnt som it-sjef for de føderale myndigheter, og blir dermed USAs første føderale it-sjef.

President Barack Obama stod bak utnevnelsen, og tanken til Obama og Kundra var å revolusjonere it-bruken til landet.

Nå har planene fått store kjepper i hjulene.

LES OGSÅ:

Åpner for norsk it-toppsjef

Administrerende direktør Sushil Bansal i outsourcingsleverandøren Advanced Integrated Technologies Corp. (AITC) er mistenkt for å drive bestikkelser. Dette skal han ha drevet med sammen med Yusuf Acar, som er sikkerhetssjef i District of Columbia i Washington D.C., som har kjøpt tjenester fra selskapet.

De to er mistenkt for aktiviteter som å lønne ikke-eksisterende ansatte og å bokføre større kjøp enn det som virkelig har funnet sted. Pengene skal de ha tatt selv. Da politiet pågrep Acar, hadde han 70.000 dollar i bilen. Nå skal det undersøkes om sikkerhetsjobben Acar har gjort i det offentlige forøvrig har vært tilstrekkelig.

Men hva har dette med Obamas yndling Vivek Kundra å gjøre?

LES OGSÅ:

Nye muligheter med Obama
(kommentar)

Jo, det var han som var sjefen til Acar, da Kundra jobbet på samme offentlige kontor som teknologisjef. De amerikanske mediene spør seg nå om Kundra kan ha visst noe om saken, til tross for at FBI ennå ikke sier noe som peker i denne retning.

De stiller seg også spørsmålet om Kundra kunne ha oppdaget det hele, og om Acars bakgrunn var blitt tilstrekkelig sjekket.

Også Viveks forhold til å outsource arbeid blir det stilt spørsmålstegn ved, ettersom outsourcingspartneren hadde alt annet enn rent mel i posen.

Alt dette har ført til at USAs første føderale it-sjef nå har tatt permisjon fra jobben, i påvente av videre etterforskning. Og medier, som amerikanske Computerworld, lurer på om Kundras web 2.0-visjon for Amerika kan gå i vasken.

LES OGSÅ:

Vil redde USA med it

Offentlig Sektor