Stavanger blir nettbrett-kommune

Stavanger blir nettbrett-kommune

Papirløse møter med nettbrett skal skåne budsjettet og miljøet.

Stavanger kommune innfører nå papirløse møter.

Først skal formannskapet brenne sine ark i et pilotprosjekt, så kan de andre politiske utvalgene stå for tur om dette blir en suksess.

- Vi begynner nå på veien mot papirløse møter, smiler leder for politisk sekretariat May Endresen i Stavanger kommune.

Notering på nettbrett

Kommunen er villig til å legge 1,4 millioner kroner på bordet for å få mellom 150 og 200 personer til å kaste papirene og kun ty til skjermene.

Et av kravene de stiller til potensielle leverandører er at systemet skal være kompitabelt med nettbrett, eller "tavle-pc" som kommunen kaller det.

De folkevalgte skal kunne laste ned dokumentene til disse brettene og enkelt gjøre håndskrevne notater med penn på skjermen.

Ipad, med sin kapasitive berøringsskjerm, kan i så måte være et problem. Men som våre våkne lesere tipser oss om, brukes faktisk Ipad i Ullensvang herredskommune i Hordaland. Her har man brukt 150.000 kroner på å gi 21 politikere hver sitt Apple-nettbrett, melder Hardanger Folkeblad.

Spare penger og miljø

- Tavle-pc-er brukes i andre kommuner med hell, understreker Endresen.

For Stavanger er langt fra alene om å ønske seg mindre papir. En rekke andre kommuner har den siste tiden kastet seg på den papirløse bølgen. En av foregangskommunene har vært Bergen, og det er denne kommunen Stavanger vil sammenlikne seg med i arbeidet.

Les mer om Bergen her:

Kutter en halv million utskrifter

- Målsetningen er å gjøre det mer effektivt for de folkevalgte, med tilgang til alle dokumenter elektronisk, forteller Endresen i Stavanger.

- Dessuten ønsker vi også en gevinst på å effektivisere arbeidsprosesser, besparelser på papirforbruket og skåne miljøet.

Offentlig Sektor