Steria signerte Autosys-kontrakten

Steria signerte Autosys-kontrakten

Visma Sirius og Decisive underleverandører i Java- og Oracle-løsningen.

Som Computerworld kunne avsløre forrige uke, er det Steria som har fått kontrakten om å utvikle nye Autosys, Statens Vegvesens it-løsning for kjøretøy- og førerkortregister.

Accenture, EDB Ergogroup og IBM måtte gi tapt.

500 millioner

Kontrakten ble signert i dag, og verdien er i utgangspunktet 350 millioner kroner. Avtalen innebærer utvikling av systemet, med etterfølgende forvaltning og videreutvikling.

Totalt har Statens vegvesen satt av 500 millioner kroner til prosjektet inntil ferdigstillelse i 2014.

- Dette er en viktig milepæl. Nå er vi klare for å fortsette det videre arbeidet frem mot et nytt Autosys, fra forberedelser til selve utviklingsarbeidet. Etter en omfattende utvelgelsesprosess føler vi oss trygge på at Steria er riktig partner for det videre arbeidet, sier prosjektleder Jon Harald Holm i Statens vegvesen.

Ventet to år

Steria har ventet i to år på muligheten for å legge inn anbud.

- Vi har lenge hatt planen klar for for hvilke konsulenter vi ønsker å sette på jobben. Steria tar med Visma Sirius og Decisive som underleverandører på avtalen. Vi vil ta i bruk fremtidsrettet teknologi innen blant annet Java og Oracle SOA Suite for å utvikle en moderne, tjenesteorientert løsning, sier forhandlingsleder i Steria, Ann-Kristin Skarbøvig.

Les om:

Offentlig Sektor