Steria vant Autosys-kontrakten

Steria vant Autosys-kontrakten

Får en halv milliard kroner for å rydde opp i skandaleprosjektet i Vegvesenet.

Steria har vunnet den prestisjetunge Autosys-kontrakten, Statens Vegvesens nye it-løsning for kjøretøy- og førerkortregister.

Kontrakten er ennå ikke kunngjort, men avtalen skal etter planen signeres fredag, samme dag som klagefristen går ut. Computerworld vet at Steria har vunnet anbudet.

Det bekrefter også Statens Vegvesen.

- Klare til å signere kontrakt

- I henhold til god forvaltningsskikk pleier vi ikke ha en ekstern offensiv aktivitet før klagefristen har gått ut, sier pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Statens Vegvesen til Computerworld.

- Men det stemmer at Vegvesenet har gjort sitt valg, og at valget har blitt kommunisert til de fem tilbyderne som leverte tilbud. Det stemmer også at vi er klare til å signere kontrakt.

- Kan du bekrefte at Steria er innstilt til kontrakten?

- Jeg kan bekrefte at det er Steria som er innstilt av Statens Vegvesen. Utover dette må vi få lov til å komme tilbake med mer informasjon når klagefristen har gått ut og kontrakten er signert, sier Vinje til Computerworld.

Au2sys-fiasko

Autosys er et av Norges eldste og tyngste offentlige it-systemer, og ble første gang tatt i bruk på 80-tallet. Systemet skulle forlengst vært på vei til søppelhaugen, men deler av systemet lever fortsatt etter en av de største skandaler i Norges offentlige it-historie.

I 2007 stoppet Statens Vegvesen sitt eget prosjekt Au2sys etter at kostnadene og omfanget av oppgraderingen kom helt ut av kontroll. Regningen kom på 250 millioner kroner, uten at prosjektet ble realisert.

Deretter har oppgraderingsplanene ligget brakk – inntil mai i fjor, da anbudsutlysningen kom på banen igjen.

En halv milliard kroner

Den nye kontrakten har en verdi på rundt 500 millioner kroner. Ved ferdigstillelse i 2014 vil Statens vegvesen altså ha brukt nærmere 750 millioner kroner på prosjektet.

Accenture, EDB Ergogroup, Steria og IBM med Ciber og Bekk som underleverandører ville alle ha kloa i prosjektet, men det er altså Steria som har trukket det lengste strået.

- Vi kan ikke uttale oss om den saken. Klagefristen går ut i morgen, sa en ordknapp markedsdirektør Anders Lindgren i Steria torsdag.

På 80-tallet var det Bull AS som utviklet Autosys. Franske Steria har siden overtatt virksomheten, og ved en kuriositet er det nå altså Steria som har fått Autosys-oppdraget.

Les om:

Offentlig Sektor