Svenskene slår oss på bredbånd

Svenskene slår oss på bredbånd

Vi er flinke, men ikke flinke nok. - Dessverre, sukker Jørgen Myrland.

Den nyeste utgaven av Broadband Quality Study er klar.

Den utføres for andre året av University of Oxford og Universidad de Oviedo på vegne av Cisco. Studiet ser på bredbåndsdekning, og nå også bredbåndskvalitet.

LES OGSÅ:

God dekning, lav kvalitet

66 land inngår i undersøkelsen. Av disse, kommer Norge på en tiendeplass. Dette er bedre enn i fjor, da vi havnet som nummer elleve.

Vi er dermed blant de 16 som har tilfredsstillende bredbånd, men ikke blant de ni som har båndbredde nok til morgendagens tjenester. Slik nettverksleverandøren Cisco ser det, vel og merke.

- I Norge har vi oppnådd en bredbåndsdekning på 99,9 prosent. Dette gir oss et konkurransefortrinn i dag, men er dessverre ikke nok for å møte morgendagens behov, sier administrerende direktør Jørgen Myrland i Cisco Norge i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Taper stort på fibersatsing

Både Sverige og Danmark har et bedre bredbånd enn oss, ifølge undersøkelsen. De kommer på henholdsvis fjerde- og niendeplass. USA havner på plass nummer 15.

- Skal vi i Norge kunne utnytte de fordeler teknologien kan gi oss, er vi avhengige av høy kvalitet på bredbåndsinfrastrukturen vår. Dette vil muliggjøre bedre samhandling, både privat og i arbeidslivet, mener Myrland.

- Utvidet bruk av videokommunikasjon vil redusere transportbehov, det samme vil nye distribusjonsmetoder for produkter og tjenester som for eksempel musikk, film og litteratur gjøre. Brede bånd vil stimulere til økt innovasjon og konkurransekraft, og ikke minst vil det gjøre norske bedrifter langt mer attraktive for utenlandske investeringer.

LES OGSÅ:

Vil speede opp bredbånd kraftig

Offentlig Sektor