Teknologisk verdenselite til Oslo

Teknologisk verdenselite til Oslo

Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare samler en rekke internasjonale tungvektere. - Vi vil skape trygghet rundt åpen programvare, sier direktør i Friprogsenteret, Heidi Arnesen Austlid.

8.-9. april arrangeres Go Open – en konferanse om fri programvare, deling og innovasjon. Til konferansen kommer verdenseliten innen innovasjon og fri programvare for å snakke til flere hundre konferansedeltagere fra offentlig sektor og næringsliv.

-Vi regner med å få minimum 500 mennesker. Det er ledere fra offentlig sektor, it-næringen, og teknologene. Mange synes kanskje det er galskap å samle så ulike grupper, men vi tror dette kan gi stor effekt, nettopp fordi disse gruppene ikke møtes så ofte andre steder, sier direktør i Friprogsenteret, Heidi Arnesen Austlid.

Program

Til konferansen kommer blant annet Chris DiBona fra Google, Simon Phipps fra Sun Microsystems, Zak Greant fra Mozilla Foundation, Ron Tolido fra Capgemini, Bruce Perens som etablerte open source-begrepet, Bob Sutor fra IBM og forbrukerombud Bjørn Erik Thon. Konferansen åpnes av kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell.

Go Open handler om deling, samarbeid, frihet og innovasjon. Til konferansen inviteres offentlig sektor, teknologer og næringsliv. - Vi skal gjennom konferansen skape kunnskap om og trygghet for bruk av fri programvare i offentlige og private virksomheter, sier Heidi Arnesen Austlid.

Alle velkommen

Ifølge Austlid handler bruk av åpen programvare mye om informasjon hvordan det skal brukes.

- Vi ønsker å skape trygghet om bruk av fri programvare. Det gjøres gjennom å spre kunnskap, og å trekke frem gode eksempler, og forklare hvilken forventninger og krav kommer fra det offentlige. Det forteller leverandørene hvordan de skal tilpasse seg, samtidig som det offentlige ser hvem leverandørene er, sier Austlid.

Det er mye å hente ved å skape en offentlig debatt rundt bruk av åpen programvare.

- Det er viktig å sette fokus på hvordan vi kan drive lønnsom virksomhet av skattepengene våre. Det er lite lønnsomt at de 431 kommunene kjøper hvert sitt regnskapssystem. Vi må jobbe å få dette mer på lik linje, sier Austlid.

Hun avviser at Go Open bare er for åpen kildekode-miljøet og offentlig sektor.

- Vi inviterer det øvrige næringslivet også, det er hjertelig velkommen. Det er ingenting i veien for at de kan lære og dele det vi driver med. Vi ønsker innovasjon og å stimulere business av fri programvare, også i kombinasjon med andre typer programvare. Det handler om å skape et strategisk samarbeid som alle tjener på, sier Austlid.

Se mer om konferansen her .

Offentlig Sektor