Telenor betaler i Bangladesh

Telenor betaler i Bangladesh

Telenor-datteren Grameenphone punger ut for dårlig sikrede sim-kort.

Grameenphone har sendt ut en pressemelding angående en kompensasjon selskapet har avtalt å betale lokale myndigheter i forbindelse med regjeringens innsats for å bekjempe ulisensiert internett-telefoni som er avdekket i telekommunikasjonsindustrien i landet.

Selskapet betaler rundt 25 millioner dollar, drøyt 135 millioner kroner.

Myndighetene i Bangladesh har avslørt svindel med internasjonal mobiltrafikk. Internasjonal terminering er i landet bare lov gjennom det statlige nettverket BTTB, men mange prøver å gjøre dette gjennom andre nettverk. Også sim-kortene til Grameenphone har blitt brukt til å unngå dette systemet.

Selskapet har lagt seg flat og har samarbeidet med myndighetene for dårlig sikkerhet i sim-kortene. I tillegg til kompensasjonen vil Grameenphone utvikle verktøy for å unngå ytterlige misbruk.

- Dette har utviklet seg de siste årene til en omfattende ulovlig terminering av internasjonale samtaler i nesten alle nettverk. Myndighetene setter søkelyset nå på denne praksisen. Vi vil gjøre alt for å bidra at mobiltelefoni i Bangladesh forholder seg til landets lover og regler, sier daglig leder Anders Jensen i Grameenphone.

Offentlig Sektor