Thailand risikerer internett-stopp

Thailand risikerer internett-stopp

Demonstrasjonene i Thailand tok en ny vending da fagforbundet til landets statlige teleselskap truet med å stenge landets internasjonale internett-tilkobling.

Det er politisk uro i Thailand med store demonstrasjoner mot landets sittende regjering. I forrige uke ble blant annet flere internasjonale flyplasser stengt av demonstranter som krever statsministerens avgang.

I går offentliggjorde fagforbundet CAT Telecom Labour Union at de planlegger å stenge den internasjonale tilgangen til internett - som en sympatierklæring til demonstrantene, skriver Computer Sweden som blant annet siterer avisen Bangkok Post.

Monopol

Statseide CAT Telecom har monopol på all internasjonal internett-trafikk i landet. Og rundt 40 prosent av alle selskapets ansatte forlot i går (onsdag) sine arbeidsplasser og forventes å gjøre det samme i dag.

Nestkommanderende Marut Buranasettakul i CAT Telecom sier til Bangkok Post at fagforbundet ikke har noen rett til å stenge nettilgangen. Den retten er forbehold toppledelsen i selskapet.

Offentlig Sektor