Torstein Olsen blir ny PT-sjef

Torstein Olsen blir ny PT-sjef

Avdelingsdirektøren blir ny direktør i Post- og teletilsynet fra 1.august.

Torstein Olsen er i statsråd i dag ansatt som direktør og øverste sjef for Post- og teletilsynet (PT).

Olsen har vært avdelingsdirektør i tilsynet side 1997, og er således ingen nykommer når han inntar sjefsstolen 1. august.

- Jeg er lettet og glad, ikke minst fordi vi nå har fått avklart ledelsesituasjonen. Det har jo vært klart i mange måneder at Willy (Willy Jensen, nåværende sjef i PT. red. anm.) skulle slutte, sier Torstein OIsen til Computerworld og legger til:

- Tilfeldigvis er PT samlet på et seminar i dag, og folk virker fornøyd med at det var noen de kjenner godt som ble ny sjef.

- Viktig med oppegående tilsyn

Post- og teletilsynet har blant annet ansvaret for oppfølging av forskrifter og tilsyn med aktører på post- og teleområdet.

- Har du noe tiltredelseserklæring?

- Nei, jeg har jo ikke begynt i jobben enda. Jeg må nok tenke litt på det til over sommeren. Men mobiltrøbbelet den siste uken har jo vist hvor viktig det er med et oppegående tilsyn. Det er veldig mange flinke folk her, og jeg gleder meg til å være med på å utvikle Post- og teletilsyner videre, sier Olsen.

Han forteller videre at fire års pendling til hovedkontoret i Lillesand er nok, og at han nå ser på leiligheter i området.

Statsråd-skryt

Torstein Olsen er sosialøkonom fra Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet i blant annet Olje- og energidepartementet og i Bankforeningen. I Post- og teletilsynet har han ledet Posttilsynsavdelingen og Tjenestemarkedsavdelingen.

- Med Torstein Olsen har Post- og teletilsynet fått ein svært kompetent direktør som har gode faglige og personlige forutsetninger for å lede tilsynet sitt viktige arbeid i post- og telesektoren, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa på Samferdselsdepartementets hjemmeside.

Offentlig Sektor