Trekker all støtte til SOPA

Trekker all støtte til SOPA

Domeneforhandleren Go Daddy har merket SOPA-motstanden på lommeboka.

Go Daddy har fått merke motstanden mot det omstridte lovforslaget SOPA der det gjør mest vondt - i lommeboka. Nå angrer de.

At selskapet hadde tatt et standpunkt som ikke var særlig populært hos kundene og internettsamfunnet forøvrig var åpenbart da flere tusentalls kunder begynte å flytte sine domener til andre domeneforhandlere.

Les mer:

Nettstorm mot Go Daddy

Etter å ha trukket sin støtte til SOPA "i sin nåværende form" like før julen, har selskapet nå sendt ut en pressemelding der de opplyser at Go Daddy nå står i opposisjon til SOPA.

- Vi har observert en økning i flytting av domener som er høyere enn vanlig, og som vi tillegger Go Daddys tidligere støtte for SOPA, som ble trukket tilbake, sier Warren Adelman, administrerende direktør i Go Daddy i en epost til nettstedet Techcrunch.

Han oppgir videre at årsaken til selskapets opposisjon til SOPA er begrunnet i at lovforslaget ikke har oppfyllt det grunnleggende kravet om bred enighet blant aktører i teknologibransjen og internettsamfunnet.

Selskapet sørger over tap av kunder som følge av SOPA-saken, og Adelman sier han håper det vil bli mulig å fornye kundenes tillit over tid.

Det spørs riktignok om Go Daddys unnskyldning er nok for å demme opp for flommen av kunder som forlater selskapet til fordel for konkurrenter.

Journalisten Chris Heald, som skriver for teknologinettstedet Mashable, er en av mange som har forlatt Go Daddy til fordel for domeneforhandlere som er klare i sin motstand mot SOPA.

Han skriver i en post på det sosiale nettstedet Google+ at han fikk en telefon fra Go Daddy hvor en servicemedarbeider i selskapet, som nok jobbet overtid for å forsøke å forhindre noe av masseflukten fra selskapet, spurte pent om Heald ikke kunne tenke seg å bli hos dem.

Han takket høflig nei.

Flere andre kunder melder også om lignende samtaler.

Go Daddy er nå fjernet fra den offisielle listen (PDF) over SOPA-støttespillere, en liste hvor selskapet forøvrig så og si var det eneste som var direkte involvert i internett- og teknologibransjen.

På listen over SOPA-støttespillere finner vi blant annet organisasjoner som Congressional Fire Services Institute, Motion Picture Assosciation of America (MPAA) og Major League Baseball.

Offentlig Sektor