Umulig å sjekke selvangivelsen

Umulig å sjekke selvangivelsen

Også i år kneler Altinn-serverne under trykket fra nysgjerrige nordmenn.

Får du ikke sjekket selvangivelsen på nett, er du ikke alene.

Alle tjenester nede

"Stor pågang gir treghet. Det er for tiden mye trafikk på Altinn. Dette gjør at Altinn går tregt, og man kan oppleve at man ikke får tilgang. Prøv igjen senere." er meldingen som møter brukerne på Altinn.no på morgenkvisten, før påloggingen krasjer.

Klokken 11 er sidene helt nede. "Altinn er utilgjengelig. Vi beklager de ulempene nedetiden medfører", står det å lese nå.

Samme skjebne lider Minside. "Minside.norge.no er dessverre ikke tilgjengelig. Problemet blir løst så fort som mulig.", heter det på norske borgeres fellesportal for offentlige tjenester.

Skatteetatens nettsider svarte ikke i det hele tatt i morges. Nå er sidene oppe igjen, med advarselen: "På grunn av stor trafikk i Altinn vil flere ha problemer med å få tilgang til Skatteetatens tjenester i Altinn."

Dermed er alle tre inngangsportene for å sjekke selvangivelsen på nett stengt.

Deja vu

Vi skrev nøyaktig samme sak tirsdag 23. mars 2010, men de samme problemene dukker altså opp i år igjen.

Den gang varte problemene hele dagen.

- Vi har veldig mange som logger seg inn samtidig. Det har vi tatt høyde for, og skal ha kapasitet til, men jeg kan ikke oppfordre folk til annet enn å prøve litt senere, sa Eva Karin Dahle Rabben, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten den gang.

Utilgjengelig Altinn

- Det samme svarer jeg i år, sier Dahle Rabben til Computerworld.

- Vi beklager veldig dette. Vi er i dialog med Altinn for å få dette løst, men når og hvor og hva som har skjedd, må nesten Altinn svare på. Det er der noe har skjedd, mener hun.

Informasjonsansvarlig for Altinn, Jørgen Ferkingstad, var ikke tilgjengelig for kommentar da Computerworld tok kontakt, men sier følgende til Aftenposten.no:

- Vi jobber på spreng for å løse problemet, det er en enorm pågang, over to hundre tusen som har forsøkt å logge seg på siden klokken åtte. Vi skulle jo egentlig ha taklet dette, men har dessverre problemer.

Offentlig Sektor