USA vil ha kyberkrig

USA vil ha kyberkrig

Det amerikanske militæret ønsker å utvikle en offensiv datastyrke.

USA må ha muligheten å angripe andre lands datasystemer, i stedet for utelukkende å konsentrere seg om et defensivt dataforsvar, skriver Los Angeles Times.

Ifølge avisa presser militærets øverste ledelse forsvarsdepartementet Pentagon til å satse på offensiv kyberkrigføring. Det amerikanske forsvaret bør få ekspertise og teknologi til å overta deler av datasystemene til en eventuell fiende. Dette innebærer blant annet muligheten til å overta styring av ubemannede fiendtlige fly eller å stenge strømtilførselen til strategiske mål.

Debatten i USA fikk ny aktualitet da Russland angrep Georgia siste måned, hvor det også ble benyttet elektroniske midler. Det er for øvrig uenighet om de digitale angrepene mot Georgia har vært koordinert fra Moskva, eller om andre grupper hackere eller paramilitære grupper, står bak.

LES OGSÅ: Cyber-allianse for Georgia

Kampteknnikk

Pentagon mener at jobben med kyberkrim er såpass spesiell og krever så mye oppfølging, at disse ekspertene bør holde seg innenfor sikkerhetstjeneste NSA, som en del av etterretningstjenesten. Men de militære mener dette bør bli en aktiv del av forsvaret, fordi det vil inngå direkte i krigføring i fremtiden.

- I fremtiden vil nettet bli en viktig del av vår militære kampteknikk, sier tidligere statssekretær Michael W. Wynne til avisa.

Les hele saken på Los Angeles Times (engelsk).

Offentlig Sektor