Utvalg vil legge ned PDMT

Utvalg vil legge ned PDMT

Har gransket politiet og er sjokkerte over it-situasjonen.

Politianalyseutvalget skal om kort tid legge frem en 300 siders rapport.

I den står det også om it, etter hva VG har funnet ut.

Blant annet skal det stå at det sløses med penger, ikke minst brukes det ifølge rapporten altfor mye på it. Utvalget er så misfornøyde at de forerslår å legge ned Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) og legge it-ledelsen rett under politidirektøren.

Ting har skjedd

Det ble varslet at en slik analyse skulle komme 8. november 2012. Politisjef Odd Reidar Humlegård har selv sittet i utvalget, ifølge pressemeldingen fra fjoråret.

Siden utvalget ble opprettet har Direktoratet for forvaltning og ikt (DIFI) lagt frem sin egen granskning. Denne tok konkret for seg toppledelsen i Politidirektoratet og justisdepartementet og ble lagt frem i mars. Rapporten slaktet politi-styringen, ikke minst innnen it.

Da ble det kjent via Humlegård at politiet var i gang med å opprette en egen it-avdeling for å bøte på situasjonen, og at også en egen it-sjef skulle på plass.

Etter en søknadsrunde ble det før helga kjent at Cato Rindal blir direktoratets it-sjef, eller forretningsutvikler om du vil.

Avventer kommentar

Det er uvisst om dette grepet er det Politianalyseutvalget, som altså har Humlegård ombord, har etterlyst - i så fall har det allerede tildels skjedd, om man ser bort fra grepet med nedleggelse av PDMT (og andre spesialorganer, som også nevnes i rapporten).

Overfor VG vil ikke Humlegård kommentere rapporten før den er lagt frem. Den formelle overleveringen skjer i morgen, og Computerworld vil etter beste evne være til stede for å forhøre seg rundt it-situasjonen.

PDMT-sjef Lars Henrik Bøhler har overfor Computerworld tidligere i år fortalt om en fortvilet situasjon når det gjelder samarbeidet med POD. POD skal ha detaljstyrt Bøhler og PDMT med jernhånd.

Offentlig Sektor