Utvikler sitt eget Google-system

Utvikler sitt eget Google-system

IT-SJEFEN: Innovasjon Norge innfører Fast-søk for sine 800 ansatte.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vi skal få satt i gang Fast-søkemotoren vår. Man kan søke på kryss og tvers, det blir vår interne Google. Der skal det også være egne temasider, hvor man kan kombinere søk med for eksempel data fra Brønøysundregisteret. Vi jobber også intenst med Unified Communication, og har to store anbud ute nå på abonnement og utstyr. Vi skal skape en teknisk plattform for å ta i bruk nye samarbeidsformer, med videokonferanse, programdeling og sosiale medier.

- Hva foretrekker du av Microsoft eller Linux?

- Det er ikke mye Linux her, og nå skal vi over til Office 2010. Det er Microsoft som passer inn i systemporteføljen vår.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Her outsourcer vi lite. Det eneste er webapplikasjonen vår, som Basefarm utvikler. Vår it-strategi sier at vi har lov til å outsource, og skal tenke over det hver gang vi kjører et nytt system. Vi er åpne for det, men det meste klarer vi å drifte selv.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Strategi og fremtidsrettede ting. Vi ser fremover, og vil gjerne være foran de andre. Alt skal henge sammen med overordnede mål, og vi understøtter de mål og prosesser vi har i bedriften.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Det er det som er fremtidens samhandlingsmåte, og vi stimulerer til å bruke sosiale medier. Profesjonelt kunne vi gjort enda mer, og vi snakker om å lage en strategi på det.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Unified Communication-løsningen, med abonnement og utstyr.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- It-sjefen i Utenriksdepartementet.

Hvem: Randi Hestnes

Hvor: Innovasjon Norge

Hva: Særlovselskap

Antall ansatte: 800 totalt, 18 på it

It-budsjett: Rundt 50 millioner

Offentlig Sektor