Vil han bryte med nettnøytraliteten?

Vil han bryte med nettnøytraliteten?

Google, Amazon og andre giganter advarer det amerikanske medietilsynet.

Mer enn hundre nettselskaper, inkludert Google, Amazon og Facebook, har signert et brev til det amerikanske medietilsynet FCC. I brevet advarer de mot alvorlige konsekvenser, om tilsynet ikke beskytter internettets åpenhet. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Brevet siterer meldinger om at FCC planlegger å foreslå et utvannet regelsett for nettnøytralitet i neste uke, som vil la kabelselskaper og teleselskaper ta betalt av nettselskaper for å prioritere deres trafikk på internett.

Kritikerne sier at de fryktede reglene vil innføre et klassedelt internett, som vil straffe små selskaper og la selskaper som har råd til å betale få bedre tjenester.

"Dersom dette stemmer innebærer det en alvorlig trussel mot internett", står det å lese i brevet som er sendt til FCC-sjef Tom Wheeler og resten av ledelsen.

Nye regler

FCC skal mest sannsynlig legge fram forslag til nye regler den femtende mai. Men FCC har avvist at reglene vil snu opp ned på nettet.

- Forslaget etablerer at skadelig oppførsel mot kunder eller konkurrenter, ved å begrense åpenheten på internett, vil være forbudt, skrev Wheeler i en bloggpost i forrige måned.

Offentlig Sektor