Office 12 blir Office 2007

Neste versjon av Office har fått sitt offisielle navn. En hel del detaljer om den nye programvarepakken er offentliggjort.

Som forventet blir den nye Office-pakken med kodenavn Office 12 offisielt kalt Office 2007. Sluttkunder og forhandlere vil ikke merke store forskjeller i pris, men Microsoft har gjort noen endringer i pakketering og markedstilpasning. Spesielt i forhold til versjonene rettet mot forretningsmarkedet.

 

Ifølge Microsoft tar forandringene sikte på å gjøre Office til mer av en samarbeidspakke for ansatte i hele organisasjonen enn en samling av produktivitetsapplikasjoner som hver ansatt bruker.

 

Syv pakker

 

Det kommer til å komme syv Office-pakker, inkludert en ny enterprise-pakke kalt Office Enterprise 2007, og to pakker som har fått nye navn. Microsoft Office Professional Plus 2007 vil være sammenlignbar med den eksisterende Office Professional Enterprise Edition 2003. Office Home and Student 2007 er en oppdatering av office Student Teacher 2003.

 

Andre produkter er Office Professional 2007, Office Small Business 2007, Office Standard 2007 og Office Basic 2007.

 

Professional Plus er pakken som de fleste profesjonelle brukerne vil kjøpe. I tillegg til Excel, Word, PowerPoint, Access og Outlook, vil denne pakken for første gang inneholde Office  Communicator, Microsofts lynmeldingsprogramvare for bedrifter.

 

Groove

 

Enterprise 2007 tilbyr alt som er i Professional Plus, men også samarbeidsapplikasjonen Office Groove 2007, Office OneNote 2007, en programvare som gir deg mulighet til å ta notater og ta opp tale på samme tid.

Microsoft vil også legge til ny server-programvare til Office-familien, skriver IDGs nyhetstjeneste. Selskapet vil kombinere sin portal- og innholdsstyrings-servere inn i en server kalt Office SharePoint Server 2007