Office 2004 snart i salg

Office 2004 snart i salg

Microsoft har begynt produksjonen av Office 2004 for Mac OS X. De første pakkene skal stå i butikkhyllene mot slutten av mai.

Mac har vært god butikk for Microsoft i alle år, og Office har omtrent samme stilling på MacOS som på Windows. Men Office 2004 blir ingen Mac-kopi av Office 2003 for Windows. Pakken er utviklet for MacOS fra grunnen av, slik "mac-ere" vil ha det.

-- Responsen fra brukerne på betaversjoner av Office 2004 har vært overveldende positive. Vi ser med begeistring frem til å få den ut døren og i hendene på brukerne, sier Roz Ho som leder Microsofts forretningsenhet for Mac.

Det nye Office Project Center håndterer epost, filer, kontakter og kalenderinformasjon relatert til hvert enkelt prosjekt. Notebook Layout View gir Mac-brukere en slags Onenote i Word. (Onenote er et program for å skrive, organisere og bruke notater på flere vis -- red. anm). Du skal kunne lage notater, søke, merke og koble relevant informasjon inkludert lydopptak direkte i Word.

Ikke norsk

Blant nyhetene ellers er forbedringer av diagrammer i Excel, nye "smarte" knapper i Word og Excel, animasjon og overganger i Powerpoint, myke skygger for visuelle effekter og en utklippsbok (scrapbook).

Office 2004 vil komme i seks språk foruten engelsk. Svensk er ett av dem, men ikke norsk. Det skal heller ikke foreligge planer om noen norsk versjon.

For dem som ønsker alternativer til Microsoft på Mac, blir det en stund å vente på neste versjon av Openoffice for Mac. Tekniske vanskeligheter har gjort at Openoffice 2 i "native" versjon for Mac er utsatt til 2006.