Office - husets beste venn!

Office - husets beste venn!

Så du trodde du kunne greie deg uten Power Point og Excel innenfor husets fire vegger? Å nei da.

Microsoft har nemlig lansert en egen versjon av Office tiltenkt de tusen hjem. Og enkelte hundehus.

Får Microsoft det som de vil, kommer kontorprogrammene til å bli din følgesvenn langt inn i ferien og vel så det. For som selskapet så innsiktsfullt fastslår i sin pressemelding:

-- Det er mange familier som har meget hektiske dager.

Derfor: bruk pc-en til å fylle tiden med å forberede tiden som kommer, slik at du slipper å bruke tid da til å planlegge tiden som kommer etter det igjen... eller noe sånt.

Tipsene fra Microsoft om hva man kan bruke "Husets Office" til er uansett uvurderlige. Her er et litt regissert utdrag. Les og noter:

"Bruk Excel til å utforme [...] program for ferieturen. Spar på listene og bruk de (stygg grammatisk feil der, MS, red.anm) igjen som utgangspunkt for lignende turer senere!" (Microsofts utropstegn, ikke vårt, red. nam)

Så står du der: Roma, 35 varme, tre trøtte unger, utålmodig kone, i spent forventning mens FAR drar opp den bærbare for å sjekke ferieprogrammet. Det kaller jeg orden!

"Bruk Excel til å organisere 50-årsdagen, barneselskapet eller sommerfesten. På den måten vil du ha full oversikt over gjøremål og ansvar. Ta vare på listen og spar deg for masse planleggingsjobb ved neste anledning!"

Glimrende! Få umiddelbare løsninger på problemer som: i hvilke kolonne skal jeg legge ansvaret for påfyll av øl og kaffe? Hva blir utgiftene til gelé og sugerør tilsammen? En egen kolonne for "kanskje"-inviterte? Hvor mange venner har jeg nå, sammenliknet med i fjor?

Eller: lag en graf over frafallet av venner fra 20-årsalderen og gjennom sykdom, ulykkesdød og naturlig avgang!

"Hold orden i Excel på fotballaget, syklubben og matteforeningen."

Et must! Er det fortsatt elleve mann på laget? Hvor mye sytråd er det igjen siden sist? Hva er den gjennomsnittlige heksadesimale alderen blant mine geek-venner i (tihi..red.anm ) matteforeningen!!

Men Microsoft har flere gulltips:

"Bruk PowerPoint til å lage fotomontasjer fra ferien eller til å illustrere bryllupstalen. Publikum vil garantert bli fornøyd!"

Og ikke glem å ta med noen tricks fra jobben: en god brylluppsfest blir ikke dårligere av en graf eller to. Gi gjestene hvert sitt regneark og kjør på med bullshitbingo under talen!

En riktig godbit er programvaregigantens forslag under overskriften "Administrative oppgaver":

"Bruk Word og ulike maler til utforming av lønnslipp til barnevakten og ta i bruk Excel til å skrive handlelisten. Lagre handlelisten for fremtidig bruk når du har dårlig tid!"

Godt å vite at noen har systemene rede når slike alpefjell av noen utfordringer tårner seg opp.

For hva SKAL man gjøre når man ikke finner blyant og papir? Hvilken lettelse er det ikke at pc-en har løsningen for meg, slik at jeg kan handle akkurat det samme neste lørdag som forrige lørdag og dermed ikke glemmer verken øl eller kaffe! Og jeg kan nesten ikke vente på barnevaktens begeistring når jeg kommer med lønnsslippen i Word-mal!

Til slutt, selve rosinen i pølsa, det virkelige overtalende argumentet for "Husets Office":

"Bruk Excel til å finne et mønster i vinnerekken i Lotto eller til å loggføre sykdomsforløpet til hunden. Alt er mulig!"

Nettopp. Voff voff!