Office på nynorsk

Microsofts Office oversettes til nynorsk for de 400.000 nynorsk-brukerne her til lands. Etter hvert skal hele operativsystemet Windows skrives om.

Oppdatert 14.03

Nynorsk blir dermed det 35. språket i verden som Microsoft oversetter Office til, skriver Aftenposten.

Første utgave av oversettelsen vil være klar i neste versjon av Office, som kommer til sommeren.

Harde tak av det norske skolesystemet utfordrer Microsoft i sin posisjon. Skolens sentralinstans, Læringssenteret, har på oppdrag fra departementet kommet med en anbefaling om å forby bruk av programvare som ikke også finnes på nynorsk. Dette kan medføre store tap for Microsoft.

Også prosjektet Skolelinux presser Microsoft. Linux-baserte systemer er i ferd med å bli et attraktivt økonomisk valg for pressede skoler, også fordi programmene finnes på nynorsk.

Microsofts toppsjef i Norge, Birger Steen, benekter at nynorsk-versjonen direkte er tvunget frem av kampen om det norske skolemarkedet.

-- Vi startet prosessen med å få oversatt Office til nynorsk for over to år siden (begynnelsen av 2000). Dette var lenge før anbefalningen fra Læringssenteret. Og i det Microsoft startet arbeidet med å finne en modell for oversettelse av Office til nynorsk, var ikke Skolelinux ideen født, skriver Steen i en epost.