Offisiell Jobs-biografi slippes i 2012

Apple-sjefen letter på sløret i sin offisielle biografi, «iSteve: The Book of Jobs».

For drøyt ett år siden avslørte New York Times at den kritikerroste forfatteren Walter Isaacson var i gang med en autorisert biografi av Apples sjef og grunnlegger Steve Jobs.

Nå har bokforlaget Simon & Schuster bekreftet biografien, melder AP. Forlaget annonserer samtidig at navnet på boken blir «iSteve: The Book of Jobs» og at den kommer i salg i begynnelsen av neste år.

I tillegg til intervjuer med Steve Jobs og hans familie, skal Isaacson også ha vært i kontakt med såvel kolleger som konkurrenter for å skape et så allsidig bilde av Apple-sjefen som mulig, ifølge Macworld Sverige.

Isaacson har tidligere vært redaktør i Time, og har skrevet flere biografier om blant annet Albert Einstein og Benjamin Franklin.

LES OGSÅ:

Steve Jobs teknoverdens mektigste

Helseproblemer

Det finnes allerede flere biografier om Steve Jobs, men ingen offisielle. De uautoriserte biografiene har dessuten ikke blitt spesielt godt mottatt av Apple-sjefen selv. «iCon: Steve Jobs, the Greatest Second Act in the History of Business" ble fjernet fra Apple-butikker kort tid etter lanseringen i 2005 på grunn av måten Jobs ble fremstilt på.

Steve Jobs' avgjørelse om å gå med på en autorisert biografi kommer som en overraskelse for mange, ettersom Apple-sjefen er kjent for å vokte over privatlivet sitt med nebb og klør. Ifølge AppleInsider spekuleres det imidlertid i om det er Jobs' helseproblemer som nå er grunnen til at han ønsker å samarbeide om sin egen biografi, men dette er bare spekulasjoner.

Apple-sjefen er for tiden sykemeldt for tredje gang på sju år. I 2004 ble han operert for kreft i bukspyttkjertelen, og i begynnelsen av 2009 var Apple-sjefen sykemeldt i et halvt år på grunn av en levertransplantasjon. I en pressemelding i januar i år sa Apple-sjefen at han gikk ut i sykepermisjon for å fokusere på sin egen helse. Jobs stod stod imidlertid noe overraskende på scenen da Apple lanserte iPad 2 i begynnelsen av mars.

LES OGSÅ:

Apple med uviss fremtid uten Jobs