Offshoring skaper it-jobber på hjemmebane

Outsourcing av it-jobber til andre land er bra for økonomien i landet som outsourcer. En ny rapport utfordrer vante ideer.

Offshoring av it-jobber gir nesten 70 milliarder dollar ekstra til den amerikanske økonomien i 2005, ifølge en rapport bestilt av den amerikanske teknologiorganisasjonen ITAA.

 

Til tross for landet taper en del jobber til lavkostland, som for eksempel India, har outsourcing av it-jobber skaffet USA 257.042 nye jobber i 2005 hevder rapporten gjort av analyseselskapet Global Insight.

 

Grunnen til at det blir flere it-jobber på hjemmebane er lavere inflasjon, høytere produktivitet og lavere renter som igjen øker den økonomiske aktiviteten, hevder den.

 

Bedre og bedre 

 

- Lavere kostnader gir lavere priser for teknologivarer og høyere fortjenestemarginer for bedriftene. Høyere fortjeneste gjør at selskapene investerer mer og høyere inntekter gjør at forbrukerne kjøper mer. Alt dette skaper en sterkere økonomi som produserer flere jobber enn hva offshoring tar bort, sier analytiker Nariman Behravesh, skriver Sydney Morning Herald.

 

Rapporten står i skarp kontrast til argumentene til de som har hevdet at offshoring skader den amerikanske økonomien, skriver avisen.